Γαλλική κρεμμυδόσουπα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για την κρεμμυδόσουπα

  • 2 λίτρα ζωμός βοδινός
  • 10 άσπρα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

για τα κρουτόν

  • 10 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  • 100γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  2. Βάζουμε μέσα τις φέτες ψωμιού για περίπου 20 λεπτά και ενδιάμεσα τις γυρίζουμε.
  3. Όταν τις βγάλουμε θα πρέπει να έχουν ξεραθεί εντελώς.
  4. Αφού βγάλουμε τα κρουτόν, κρατάμε το φούρνο αναμμένο.
  5. Ταυτόχρονα, σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να μαλακώσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει.
  9. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα από 1 λεπτό προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το θυμάρι και τη δάφνη.
  10. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  11. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι έπειτα τη βάζουμε σε πήλινα σκεύη.
  12. Τοποθετούμε από 2 φέτες κρουτόν μέσα και πάνω στις φέτες το τριμμένο έμμενταλ.
  13. Γκραντινάρουμε στους 200οC στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Αν κάνετε τη σούπα αυτή για πρώτο πιάτο σε τραπέζι, μπορείτε να την ετοιμάσετε νωρίς και να κάνετε μόνο τη διαδικασία γκραντιναρίσματος πριν τη σερβίρετε.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα
Προέλευση: Ευρώπη (Γαλλία)

Δες επίσης...

Κρεμμυδόσουπα Τοσκάνης

Κατηγορία: Σούπες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 5 ποτήρια νερού ζωμός βοδινού 500γρ. κρεμμύδια άσπρα κομμένα σε φέτες ½ φλιτζ. κρασί λευκό 5 κ.σ. βούτυρο...

Σούπα καρότου με φρυγανισμένο ψωμί και τζίντζερ

Κατηγορία: Σούπες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. βούτυρο 7 λεπτές φέτες ψωμί χωρίς κόρα 3...

Σούπα καρότου

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 700γρ. καρότα 2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. βούτυρο ½ φλιτζ. ρύζι μπασμάτι πλυμένο 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι...

Σούπα κρέμα αγκινάρας

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 λίτρα νερό 6 μέτριες ή 4 μεγάλες αγκινάρες χυμός από 1 λεμόνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. βούτυρο...

Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. βούτυρο 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια...

Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη σούπα 1 κουνουπίδι μέτριου μεγέθους 6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου 2 φύλλα δάφνης 1 κ.σ. εξ....