Σούπα καρότου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 700γρ. καρότα
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. ρύζι μπασμάτι πλυμένο
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
  • 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο τα καρότα, το ρύζι, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι, για 15 λεπτά περίπου.
  4. Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζωμό), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας καθώς τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της. Οι σούπες στην πλειονότητα τους είναι ελαφριές και εύπεπτες και θεωρούνται...
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2370 Εμφανίσεις σήμερα: 1