Χρήσιμες συμβουλές

Βρήκαμε 69 συμβουλές σε αυτήν την κατηγορία

Με ποιες τροφές συνοδεύουμε το σπανάκι
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο...

Συμβουλές: Συντήρηση του κοτόπουλου
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:

Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς...

Πώς ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αφαιρούμε την πέτσα από τον παστό μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. Τον βάζουμε σε νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 με 4...

Πώς διατηρούμε τον κιμά στην κατάψυξη;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.

Όταν θέλουμε να...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:

1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα...

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες...
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:

Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.

Πιάστε την συσκευασία...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε...
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε από την κάτω πλευρά 2 εκατοστά και αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζουμε με τον πατατοκαθαριστή (peeler)....

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" κρέας. Υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο κομμάτι για κάθε χρήση.

Συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας ανάλογα με τη...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Πλύνετε καλά τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά την επαφή σας με ωμά πουλερικά.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. ...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα φρέσκα καβούρια πρέπει να μυρίζουν θάλασσα ευχάριστα. Το κεφάλι και ο θώρακας πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα και καθόλου κυλίδες. Τα πόδια των...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του κατσικιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμό του και βελόνα για το σπάγκο...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του αρνιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμο του και βελόνα για το σπάγκο....

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα φρέσκα ζυμαρικά διατηρούνται μια μέρα μόνο στο ψυγείο ξεσκέπαστα και 3 μήνες στην κατάψυξη. Αν τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, να ξέρετε πως ο...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα ζυμαρικά αποξηραίνονται για 2 ημέρες στον αέρα. Έπειτα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα ή βάζο για αρκετό καιρό.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα φρέσκα ζυμαρικά (η ζύμη τους γενικότερα) στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Για να κάνουμε την ζύμη πιο νωπή προσθέτουμε στο ζύμωμα λίγο ζεστό νερό ή...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα με την άχνη ζάχαρη χρησιμοποιείστε το σουρωτήρι για το τσάι. Ρίχνετε μέσα άχνη και κουνάτε δεξιά - αριστερά.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι....

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τη σάλτσα πέστο μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αν θελήσετε να μαζέψετε σαλιγκάρια μόνοι σας, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον ότι καλά είναι αυτά που είναι ασπριδερά στο κέλυφος τους και όχι με...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε πιπεριές τηγανιτές ή ψητές:

1) τρυπάμε με πιρούνι τις πιπεριές πριν τις τηγανίσουμε ή τις ψήσουμε για να μη "...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Όσο πιο κόκκινο ένα μήλο, τόσο πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Καταλώνουμε ολόκληρο το μήλο, καθώς η φλούδα περιέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Η μαντζουράνα θεωρείται πως ενισχύει την πέψη. Καλό είναι να προστίθεται στα φαγητά στο τέλος του μαγειρέματος.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Πρέπει να προστίθεται στο φαγητό από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πικάντικη στο ψυγείο για 15 μέρες, περίπου, κάνουμε την εξής διαδικασία: αφού κόψουμε το λάχανο το αλατίζουμε τόσο...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα φρέσκα κουκιά θα πρέπει να είναι τρυφερά και χωρίς κηλίδες. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 20 μέρες. Διαφορετικά, αφού τα ζεματίσουμε για 3...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Όταν θέλετε να αγοράσετε νωπό κυνήγι, προσέξτε αν είναι εγχώριο, να φέρει στρογγυλή σφραγίδα που γράφει "Εκτρεφόμενο Ελληνικό Θήραμα" και το είδος...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να ελέγξουμε αν τα κολοκύθια είναι φρέσκα, τρίβουμε ελαφρώς το χέρι μας στη σάρκα τους. Αν μας «τσιμπάνε» είναι φρέσκα. 

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να καταλάβουμε αν το χταπόδι είναι χτυπημένο, το τρίβουμε σε σουρωτήρι (εκεί που σουρώνουμε τα μακαρόνια). Αν βγάλει άσπρο αφρό, τότε είναι...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα σπαράγγια διατηρούνται 2 με 3 ημέρες το πολύ στο ψυγείο (είτε ωμά είτε βρασμένα). Για την καλύτερη διατήρηση τους τα κρατάμε τυλιγμενα με νωπή...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Πλένουμε καλά την σκέπη και την αφήνουμε σε ζεστό νερό (όχι καυτό) να απλώσει και να γίνει μια λεπτή μεμβράνη.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το αρνί μας στάζει το λίπος του, στις κλειδώσεις φαίνεται ελαφρά το κόκκαλο και η πέτσα του ροδοκόκκινη έχει σκάσει σε διάφορα σημεία. Το παν...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, πολλές νοικοκυρές υποστηρίζουν...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Όταν προκειται να βρασετε λαχανικα επιλεξτε να εχουν ίδιο μεγεθος για να βρασουν όλα σωστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτο, κοψτε τα σε ισα μερη. 

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το κρέας είναι φρέσκο όταν είναι σφιχτό και το χρώμα του είναι κόκκινο λαμπερό. Αντίθετα, όταν το κρέας εχει κεραμιδί χρώμα, είναι θαμπό, πλαδαρό...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Στη συντήρηση του οικιακού ψυγείου το κρέας διατηρείται από 3 έως 5 ημέρες.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Πολλές νοικοκυρές προσθέτουν σόδα φαγητού στο μούλιασμα των φασολιών ώστε να γίνουν πιο «βραστερά». Η διαδικασία αυτή όμως καταστρέφει την...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Τα σοκολατένια, πασχαλινά αυγά είναι κάποια από τα τρόφημα που συνήθως περισσεύουν, μετά τις γιορτές του Πάσχα. Όσοι έχουν "μπουχτίσει" από τη...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Στις κλειδώσεις του κατσικιού φαίνεται ελαφρά το κόκκαλο και η πέτσα του, ροδοκόκκινη, έχει σκάσει σε διάφορα σημεία. Το παν είναι να μην καεί...

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Η μπεσαμέλ διατηρείται στο ψυγείο έως 3 μέρες αρκεί να είναι καλά σκεπασμένη.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Αν θελουμε τα κομματια του κρέατος να ψηθουν πιο γρηγορα τα κοβουμε σε μικρες λωριδες.

Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν στο ψυγείο.