Αυτό το ήξερες ;

Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα
Κατηγορία: Ιστορικά στοιχεία και παράδοση
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε...
Η ιστορία της πατάτας στην Ελλάδα
Κατηγορία: Ιστορικά στοιχεία και παράδοση
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι...
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Οι ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης...
Οι ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι...
Πληροφορίες για την κουβερτούρα
Κατηγορία: Ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη...
Το καρότο κάνει καλό στην όραση
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον...
Τί στοιχεία περιέχουν τα καρότα;
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Πότε ήρθε η ντομάτα στην Ελλάδα;
Κατηγορία: Ιστορικά στοιχεία και παράδοση
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του...
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Τί στοιχεία περιέχουν οι ντομάτες;
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 
Οι πιπεριές, καλή πηγή των βιταμινών
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α...
Τι προσφέρει στον οργανισμό μας το ρύζι
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της...
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12...
Κοτόπουλο και βιταμίνες
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Συμβουλές: Αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να...
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το κοτόπουλο ψήθηκε;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Συμβουλές: Συντήρηση του κοτόπουλου
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου....
Συμβουλές: Τί κάνουμε για να μη στεγνώσει το κοτόπουλο στο ψήσιμο;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με...
Πώς διατηρούμε τον κιμά στην κατάψυξη;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να...
Πόσες μέρες διατηρείται ο κιμάς στο ψυγείο;
Κατηγορία: Χρήσιμες συμβουλές
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Η ιστορία του κακάο
Κατηγορία: Ιστορικά στοιχεία και παράδοση
Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το...
Σοκολάτα & κακάο: ιδιότητες
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει...
Το γιαούρτι και οι ιδιότητές του
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι...
Οι ευεργετικές ιδιότητες του κολοκυθιού
Κατηγορία: Υγεία & σωστή διατροφή
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και...
Κατηγορία: Ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και...
Η καταγωγή της μελιτζάνας
Κατηγορία: Ιστορικά στοιχεία και παράδοση
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και...

Σελίδες