Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
  Κρεμμυδόσουπα Τοσκάνης
Υλικά συνταγής
- 5 ποτήρια νερού ζωμός βοδινού
 - 500γρ. κρεμμύδια άσπρα κομμένα σε φέτες
 - ½ φλιτζ. κρασί λευκό
 - 5 κ.σ. βούτυρο
 - 3 κ.σ. αλεύρι
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά ακόμη.
 - Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά.
 - ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
 - Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για μισή ώρα περίπου.
 - Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
 - Καλύτερα να σερβιριστεί με φρυγανισμένα ψωμάκια.
 
Ιταλία
  Ευρώπη
  Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
  Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι πρέπει να το κοσκινίζουμε για να μη σβολιάζει!
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 5843 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο