Κρεμμυδόσουπα Τοσκάνης

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 5 ποτήρια νερού ζωμός βοδινού
  • 500γρ. κρεμμύδια άσπρα κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για μισή ώρα περίπου.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
  7. Καλύτερα να σερβιριστεί με φρυγανισμένα ψωμάκια.
Ιταλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι πρέπει να το κοσκινίζουμε για να μη σβολιάζει!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3253 Εμφανίσεις σήμερα: 0