Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Πιο συγκεκριμένα ο αρακάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες), βοηθάει όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.
Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από νεφροπαθείς και διαβητικούς!
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
        
Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Για παιδιά, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά
  
  
  
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Αρακάς λαδερός (Μπιζέλια)
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Αρακάς λαδερός με λεμόνι
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Κοτόπουλο με αρακά
  
  
  
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
          
Αρακάς λαδερός με ανάμεικτα λαχανικά
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Αρακάς λαδερός με δυόσμο
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
          
Αρακάς βραστός
  
  
  
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
  
        