Αρακάς λαδερός με δυόσμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά από το φαγητό και μείνει με το λάδι.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τον δυόσμο και τη ρίγανη και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  5. Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3960 Εμφανίσεις σήμερα: 1