Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Αρακάς λαδερός με λεμόνι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά από το φαγητό και μείνει με το λάδι.
- Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11103
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο