Αρακάς βραστός

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα με κοχλάζον αλατισμένο νερό προσθέτουμε τον αρακά.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16775 Εμφανίσεις σήμερα: 10