Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
  Αρακάς λαδερός με ανάμεικτα λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 500γρ. αρακάς (καθαρισμένος)
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
 - 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
 - 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 - 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
 - Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
 - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
 - Σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 26534 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο