Αρακάς λαδερός (Μπιζέλια)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος ή κατεψυγμένος)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. χυμός ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να αχνιστεί όλος ο αρακάς, να πάρει λάδι  και να μην είναι παγωμένος. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 19330 Εμφανίσεις σήμερα: 18