Κοτόπουλο με αρακά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. αρακάς καθαρισμένος (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες ώριμες και περασμένες σε μούλτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γυαλίσουν. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι). ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 40 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τον αρακά.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5654 Εμφανίσεις σήμερα: 7