Μοσχαράκι ανατολίτικο με πουρέ πατάτας

Μοσχαράκι ανατολίτικο με πουρέ πατάτας

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για το μοσχαράκι

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκοι ή ⅓ κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

για το μοσχαράκι

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το σκόρδο, την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  7. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  8. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

για τον πουρέ

  1. Βράζουμε τις πατάτες με κρύο νερό για 40 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα.
  3. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε με πρέσσα πουρέ.
  4. Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη να πάρει ωραία υφή ο πουρές μας.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν ετοιμάσουμε τον πουρέ μας πιο νωρίς από το κρέας, για να μην πιάσει πέτσα, τον σκεπάζουμε με λαδόκολλα την οποία την ακουμπάμε στην επιφάνεια του πουρέ.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Προέλευση: Ασία (Τουρκία)

Δες επίσης...

Ανατολίτικο κοτόπουλο με πουρέ πατάτας

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής Υλικά για το κοτόπουλο 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου) 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 1...

Κοκκινιστό με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοκκινιστό 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 500γρ. μανιτάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι...

Γκούλας

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κ.σ. μαντζουράνα 4 σκελίδες...

Νουά με σάλτσα μανιταριών

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1200γρ. νουά μοσχαρίσιο (σε ενα κομμάτι) 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2...

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 800γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια (ελιά ή χτένι) 1½ κούπα κριθαράκι μέτριο 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια...

Μακαρόνια χοντρά με μοσχαράκι κοκκινιστό

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά 500γρ. μακαρόνια Νο1 ή Νο3 τρυπητά 5 λίτρα νερό 2κ.σ. αλάτι για το κοκκινιστό...