Γκούλας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία εμπορίου ή χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ευρώπη (Ουγγαρία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και «πουδράρουμε» με το αλεύρι.
  7. Ανακατεύουμε να πάρει χρυσαφί χρώμα το αλεύρι.
  8. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. 5 λεπτά.
  9. Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 2½ ώρες σε σιγανή φωτιά.
  10. Μετά την πρώτη μισή ώρα μαγειρέματος, προσθέτουμε τις πατάτες και τη μαντζουράνα.
  11. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ζεστό).
  12. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Ουγγαρία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Το γκούλας είναι σούπα ουγγρικής προέλευσης, με πηχτή υφή, μαγειρεμένη με μοσχαρίσιο κρέας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3976 Εμφανίσεις σήμερα: 2