Ανατολίτικο κοτόπουλο με πουρέ πατάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4 κόκκους μπαχάρι ( 1/3 κ.γ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ,το σκόρδο, την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη, το μπαχάρι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
  6. Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
  7. Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι).
  10. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  11. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Πλύνετε καλά τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά την επαφή σας με ωμά πουλερικά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6510 Εμφανίσεις σήμερα: 0