Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Κοκκινιστό με μανιτάρια και πουρέ πατάτας
Υλικά συνταγής
για το κοκκινιστό
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 500γρ. μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 500γρ. (2 φλτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. γάλα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για το κοκκινιστό
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
- Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στο φαγητό 40 λεπτά πριν το κλείσουμε.
για τον πουρέ πατάτας
- Βράζουμε τις πατάτες με κρύο νερό για 40 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα.
- Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε με εργαλείο για πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
- Ρίχνουμε τις πατάτες (λιωμένες) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας.
- Προθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τον πουρέ πατάτας ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Το κρέας είναι φρέσκο όταν είναι σφιχτό και το χρώμα του είναι κόκκινο λαμπερό. Αντίθετα, όταν το κρέας εχει κεραμιδί χρώμα, είναι θαμπό, πλαδαρό ή νερουλιασμενο, δεν είναι φρέσκο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8547
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο