Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο® είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο.
Το Μαστέλο®...
  Μαστέλο Χίου ψητό
Υλικά συνταγής
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 200γρ. μαστέλο Χίου
 - ½ λεμόνι (ο χυμός του)
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
  Δωδεκάνησα (Χίος)
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει.
 - Περνάμε ένα λεπτό κι από τις δύο πλευρές το μαστέλοΠήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα..
 - Σερβίρουμε περιχύνοντας με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.
 
Χίος
  Δωδεκάνησα
  Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ιδανικός μεζές για ούζο αλλά και κρασί.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 29427 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο