Τι είναι το μαστέλο Χίου;

Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο® είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο.

Το Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων του περιοδικού Olive στην κατηγορία γαλακτοκομικά προϊόντα για το 2009.

To μαλακό τυρί Μαστέλο® συνοδεύει το φαγητό ως επιτραπέζιο τυρί, τρώγεται ψητό στη σχάρα αλλά είναι και ένα θαυμάσιο υλικό για δημιουργικές σαλάτες και πρωτότυπες συνταγές. Έχει 29% λιπαρά, 46% υγρασία και 1,6% ποσοστό άλατος. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.

περισσότερα εδώ

Σχετικές συνταγές

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 10 πίτες (αράβικες) 1 [qtip:μαστέλο|Πήλινο μαγειρικό σκεύος της Σίφνου. Έχει κωνικό σχήμα και μοιάζει με γλάστρα.] Χίου (κατσικάκι ή μαλακό τυρί) κομμένο σε φέτες...
Κατηγορία: Ορεκτικά, Αλλαντικά Τυριά, Τυριά
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 200γρ. μαστέλο Χίου ½ λεμόνι (ο χυμός του)