Μπουγιουρντί με διάφορα τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 φλιτζ. μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες.
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα
  • 2 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ή 1 κ.σ. αποξηραμένος
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα τυριά σε πυρεξάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., το ελαιόλαδο, το γλυκό πιπέρι, το μπούκοβο και τα ανακατέβουμε καλά.
  2. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200οC, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ψηθούν. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τη ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10794 Εμφανίσεις σήμερα: 2