Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Υλικά συνταγής
για την κρεμμυδόσουπα
- 2 λίτρα ζωμός βοδινός
- 10 άσπρα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
για τα κρουτόν
- 10 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
- 100γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Βάζουμε μέσα τις φέτες ψωμιού για περίπου 20 λεπτά και ενδιάμεσα τις γυρίζουμε.
- Όταν τις βγάλουμε θα πρέπει να έχουν ξεραθεί εντελώς.
- Αφού βγάλουμε τα κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες., κρατάμε το φούρνο αναμμένο.
- Ταυτόχρονα, σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να μαλακώσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και έπειτα από 1 λεπτό προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τη δάφνη.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι έπειτα τη βάζουμε σε πήλινα σκεύη.
- Τοποθετούμε από 2 φέτες κρουτόν μέσα και πάνω στις φέτες το τριμμένο έμμενταλ.
- ΓκραντινάρουμεΌταν μαγειρεύουμε ή τελειώνουμε ένα φαγητό στο φούρνο, ώστε να έχει στην επιφάνεια του μια κρούστα χρυσαφί. Συνήθως, χρησιμοποιούμε φρυγανιά ή τυριά τριμμένα. στους 200οC στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
Γαλλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Αν κάνετε τη σούπα αυτή για πρώτο πιάτο σε τραπέζι, μπορείτε να την ετοιμάσετε νωρίς και να κάνετε μόνο τη διαδικασία γκραντιναρίσματος πριν τη σερβίρετε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6959
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο