Ψαρονέφρι με βούτυρο με μαϊντανό κι εστραγκόν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

<

  • 600γρ. ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • ½ κουτάκι μπύρα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος ή 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα
  • αλάτι
  • 100γρ. βούτυρο με μαϊντανό και εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε σε μούλτι την μουστάρδα, το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή., το λεμόνι, την μπύρα και τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες και το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. στο μείγμα που ετοιμάσαμε για 1 νύχτα (ή τουλάχιστον για 5 ώρες).
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στη σχάρα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε κόβοντας ένα κομματάκι αρωματικό βούτυρο πάνω από κάθε κομμάτι κρέατος.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από  δηλητηριώση ζώα.
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3387 Εμφανίσεις σήμερα: 0