Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 κομματάκι βούτυρο φρέσκο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τη μουστάρδα.
  2. Σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μέλι και το κρασί. Αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε ζωμό ή νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζωμό.
  4. Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Δίνουμε μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Το βίντεο της συνταγής

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 1 κιλό πατάτες κυδωνάτες 1 κρεμμύδι μεγάλο,...

Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό τηγανιά χοιρινή 1-2 πράσα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 1 κ.σ. μουστάρδα...

Χοιρινό με δεντρολίβανο

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 4 κλαδάκια ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο...

Κότσι χοιρινό στο φούρνο

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 κότσια χοιρινά (περίπου 1500γρ. το ένα) 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή [qtip:θυμάρι|Αρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα....

Μπούτι κατσικίσιο με μέλι και κρασί

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά μπούτι από κατσίκι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 φλιτζ. λευκό κρασί 5 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι 2...

Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το χοιρινό μπούτι 2 κιλά μπούτι χοιρινό (ολόκληρο) 1½ κιλό πατάτες 1 κλαδάκι δεντρολίβανο 2...