Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
 - 1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
 - 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
 - 1 λεμόνι (ο χυμός του)
 - 1 κ.σ. μουστάρδα
 - 1 κ.σ. μέλι
 - ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 φλιτζ. λευκό κρασί
 - 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
 - ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 - Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα μαζί με τις πατάτες.
 - Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, τη μουστάρδα το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
 - Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
 - Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 98570 
Εμφανίσεις σήμερα: 3  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο