Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (5 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 κομματάκι βούτυρο φρέσκο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρά προσθέτουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τη μουστάρδα.
  2. Σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μέλι και το κρασί. Αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζωμό.
  4. Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Το βίντεο της συνταγής

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8749 Εμφανίσεις σήμερα: 7