Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (14 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα μαζί με τις πατάτες.
  5. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, τη μουστάρδα το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
  7. Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 49592 Εμφανίσεις σήμερα: 0