Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 200γρ. μανιτάρια αγάρικα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για πανάρισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. με αλεύρι.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά).
  3. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές τυλίγοντας τες με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) και μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  4. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν και τα μανιτάρια. Αναμειγνύουμε το κρασί μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει λίγο η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τη ρίγανη, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6962 Εμφανίσεις σήμερα: 2