Περεσκία με πατάτα

Περεσκία με πατάτα

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 4-5 φλιτζ. αλεύρι κανονικό
  • 1 μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 4-5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια μπασίνα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε μέσα στη λακκούβα. Σιγά σιγά, ενσωματώνουμε στο νερό το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι σχετικά μαλακή, να κολλάει στο χέρι. Την αφήνουμε περίπου μία ώρα σκεπασμένη για να φουσκώσει.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε κι αυτά στις πατάτες.
  3. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα αλευρώνουμε και τα πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια, τα τεντώνουμε να ξεχειλώσουν σε στρόγγυλο σχήμα, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τα κλείνουμε. Τα τραβάμε από τις άκρες να γίνουν λίγο πιο μακρόστενα.
  4. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ λάδι. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

  • Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
  • Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 25 τεμάχια
Προέλευση: Ποντιακές συνταγές (Ελλάδα)

Δες επίσης...

Πιροσκί με πατάτα της Ιωάννας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 6 γιαούρτια αγελάδος παραδοσιακά 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. αλάτι 1 κιλό αλεύρι για όλες...

Ρολό πατάτας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 φύλλα χωριάτικο φύλλο εμπορίου 2 μεγάλες πατάτες ½ πράσο ψιλ/νο 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο ⅓ φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι...

Λαχανόπιτα Πελοποννήσου

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι 1½...

Πιροσκί με κιμά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 6 γιαούρτια αγελάδος παραδοσιακά 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. αλάτι 1 κιλό αλεύρι για όλες...

Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Όσπρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. ρεβίθια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης νηστίσιμοι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό...