Πιροσκί με πατάτα της Ιωάννας

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 6 γιαούρτια αγελάδος παραδοσιακά
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για τη γέμιση

  • 8 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 4 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και έπειτα τις λιώνουμε με πιρούνι.
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή, ίσα ίσα να μην κολλάει στο χέρι (ίσως να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι).
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια καθαρή πετσέτα κα την αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το προσθέτουμε στις πατάτες που έχουμε ήδη λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο αν χρησιμοποιούμε.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε σε δύο μπαστούνια. Κόβουμε μικρές μπάλες από κάθε μπαστούνι και τις ανοίγουμε με πλάστη ή με το χέρι. Θέλουμε να έχουν το μέγεθος μιας παλάμης.
  6. Βάζουμε σε κάθε ζυμαράκι μία-δύο γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
  7. Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι μέχρι τα πιροσκί να ροδίσουν και από τις δυό πλευρές και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 25 τεμάχια
Προέλευση: Ποντιακές συνταγές (Γενικά)

Δες επίσης...

Πιροσκί με κιμά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 6 γιαούρτια αγελάδος παραδοσιακά 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. αλάτι 1 κιλό αλεύρι για όλες...

Σπανακόπιτα της μαμάς

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το φύλλο ¾ κιλό αλεύρι 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ποτήρι του κρασιού λάδι 1 ποτήρι του...

Πιροσκί με τυρί της Ιωάννας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 6 γιαούρτια αγελάδος παραδοσιακά 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. αλάτι 1 κιλό αλεύρι για όλες...

Κρέπες με λαχανικά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη αλεύρι περίπου 3 κούπες 3 κούπες γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη [qtip:μαργαρίνη|Φυτικό...

Τζιγεροσαμάδες Σερρών

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα...

Τάρτα με σολομό και σπανάκι

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι 1 αυγό 125γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι λίγο βούτυρο για το...