Ρολό πατάτας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα χωριάτικο φύλλο εμπορίου
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ½ πράσο ψιλ/νο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • ⅓ φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες και το καρότο. Τα στραγγίζουμε μόλις μαλακώσουν και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο το κρεμμύδι το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση και προσθέτουμε το γάλα.
  4. Απλώνουμε σε λαδόκολλα ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, απλώνουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
  5. Μεταφέρουμε το ρολό με τη λαδόκολλα σε ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 °C, αλείφουμε με βούτυρο το ρολό και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Κόβουμε φέτες το ρολό και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3013 Εμφανίσεις σήμερα: 5