Παστέλι με σταφίδες και αμύγδαλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. σουσάμι
  • 100γρ. μέλι
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50γρ. σταφίδες
  • 80γρ. αμύγδαλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 τμχ.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σπάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι ή σε γουδί. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης, σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το σουσάμι. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες στο τέλος.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί από πάνω και ανοίγουμε το μείγμα με πλάστη σε φύλλο 5-6 χιλιοστών.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και όσο ακόμα είναι χλιαρό το κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Αφού κρυώσει εντελώς, είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5015 Εμφανίσεις σήμερα: 0