Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη
Υλικά συνταγής
- 250γρ. βρώμη
- 200γρ. μέλι
- 300γρ. ταχίνι
- 40γρ. φουντούκια ωμά και ανάλατα
- 40γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
- 100γρ. σταφίδες
- 50γρ. σουσάμι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σπάμε ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς. Σε μπασίνα ανακατεύουμε το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. και το μέλι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Προσέχουμε να έχουν περίπου 4 εκατοστά ύψος. Καλύπτουμε με ένα ακόμη κομμάτι λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια. Διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο γιατι αλλιώς μαλακώνουν αρκετά.
- Η υφή τους είναι μαλακή και φυσικά αφού λείπει η ζάχαρη και τα δημητριακά με ζάχαρη δεν θυμίζουν καθόλου τις μπάρες του εμπορίου.
Αυτό το ήξερες
Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Η μαύρη σταφίδα καλλιεργείται στη χώρα μας από την ομηρική εποχή. Στις μέρες μας, η παραγωγή της γίνεται στη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29768
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο