Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Παστέλι με μαύρη σταφίδα και κάσιους
Υλικά συνταγής
- 250γρ. σουσάμι λευκό
- 100γρ. μέλι
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- 50γρ. σταφίδες μαύρες
- 80γρ. κάσιους σπασμένα ελαφρά
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το σουσάμι. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι και τη ζάχαρη Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά Προσθέτουμε τα κάσιους και τις σταφίδες στο τέλος. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και το στρώνουμε σε φύλλα 5-6 χιλιοστών.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και όσο ακόμα είναι χλιαρό το κόβουμε σε μπάρες.
- Αφού κρυώσει εντελώς είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Αυτό το ήξερες
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8140
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο