Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι.
  2. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  3. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  5. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης.
  8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες συνολικά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  9. Μετά από μισή ώρα περίπου που έχουμε το φαγητό μας στη φωτιά, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε.
  10. Τηγανίζουμε για 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα 25 λεπτά πριν κλείσουμε το κρέας.
  11. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  12. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό (ζεστό).

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό, ψήνουμε τις μελιτζάνες με λίγο λαδάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά.
Αν θέλουμε να ανακατέψουμε το φαγητό, αφού ρίξουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μη λιώσουν οι μελιτζάνες.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Σχόλια

Το φαγακι ειναι πεντανόστιμο

Το φαγακι ειναι πεντανόστιμο και για εμένα, που δεν είμαι μάγειρας, πανεύκολο. Πρόσθεσα τέσσερις κόκκους μπαχάρι και τέσσερα μοσχοκάρφια. Άλλαξα τις μελιτζάνες με τσακώνικες κομμένες στα τρία η τέσσερα κομμάτια. Από 8 έως και 10 τσακώνικες. Έγινε Θαύμα.

Δες επίσης...

Μοσχαράκι με ελιές και γραβιέρα Νάξου

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 15 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι 1 πιπεριά κόκκινη...

Κοκκινιστό μοσχαράκι με μανέστρα

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο ½ φλιτζ....

Μοσχαράκι ανατολίτικο με πουρέ πατάτας

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...

Γκούλας

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κ.σ. μαντζουράνα 4 σκελίδες...

Μοσχάρι γιουβέτσι

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια (σε μερίδες) 500γρ. κριθαράκι χοντρό 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κρεμμύδι μεγάλο...

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Κατηγορία: Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 800γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια (ελιά ή χτένι) 1½ κούπα κριθαράκι μέτριο 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια...