Κοκκινιστό μοσχαράκι με μανέστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κούπες μανέστρα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3’. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό, το πιπέρι, την πάπρικα, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη ζάχαρη.2
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  4. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό (ζεστό).
  5. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε 6 κούπες νερό (αν η σάλτσα είναι πάρα πολύ πηχτή, χωρίς υγρά, προσθέτουμε μισή κούπα επιπλέον).
  6. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τη μανέστρα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ρίγανη και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
  8. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε χωριστά την μανέστρα (εύκολο κριθαράκι) και να το ανακατέψουμε πριν το σερβίρισμα με το κρέας.
  9. Σερβίρουμε με σκληρό τυρί της αρεσκείας μας.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6930 Εμφανίσεις σήμερα: 2