Mαγειρίτσα ψεύτικη

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

για τη σούπα

  • 1 κιλό συκωτάκια κότας
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα συκωτάκια καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε κρύο νερό, τα συκωτάκια και λίγες σταγόνες λεμόνι. Αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε καλά. Βράζουμε για 15 λεπτά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαρούλι (αν χρησιμοποιήσαμε). Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά βγάζουμε από την κατσαρόλα τα συκωτάκια. Κρατάμε το ζωμό.
  3. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά να σοταριστούν μαζί με τα μυρωδικά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σβήνουμε με το ξύδι.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό από τα συκωτάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτα ακόμα.
  5. Προσθέτουμε τότε τον άνηθο, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι, 1 κουτ. του γλυκού κοφτό πιπέρι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Αυτό το ήξερες;

Τα συκωτάκια περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά χοληστερίνης από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλου. Επίσης, είναι πλούσια σε σίδηρο.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 6 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας