Μαγειρίτσα παραδοσιακή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κιλό έντερα από κατσίκι ή αρνί
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. ρύζι γλασσέ
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 3 λεμόνια
  • 1 αυγό
cookon
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Ελλάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα έντερα. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά. Αφού πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ξαφρίζουμε καλά και αφού βγάλουμε όλους τους αφρούς τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη.
  2. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τη συκωταριά και τα έντερα από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε μικρά ζάρια. Κρατάμε το συκώτι στην άκρη και ψιλοκόβουμε τα έντερα.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., προσθέτουμε τη συκωταριά και τα έντερα. Συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα, προσθέτουμε το αλεύρι και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ξύδι.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από τη συκωταριά αφού το περάσουμε από σήτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μισό ματσάκι δυόσμο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
  5. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και όταν μαλακώσει και το ρύζι προσθέτουμε το συκώτι που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
  6. ΑυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό  σε ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά σχεδόν σαν κλωστή ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μην ξαναβράζουμε αυτά τα φαγητά. με το αυγολέμονο και σερβίρουμε ζεστή.
Ελλάδα
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12748 Εμφανίσεις σήμερα: 2