Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κιλό έντερα από κατσίκι ή αρνί
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. ρύζι γλασσέ
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 3 λεμόνια
  • 1 αυγό

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα έντερα. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά. Αφού πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε καλά και αφού βγάλουμε όλους τους αφρούς τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη.
  2. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τη συκωταριά και τα έντερα από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε μικρά ζάρια. Κρατάμε το συκώτι στην άκρη και ψιλοκόβουμε τα έντερα.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τη συκωταριά και τα έντερα. Συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα, προσθέτουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το ξύδι.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από τη συκωταριά αφού το περάσουμε από σήτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μισό ματσάκι δυόσμο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
  5. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και όταν μαλακώσει και το ρύζι προσθέτουμε το συκώτι που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
  6. Αυγοκόβουμε με το αυγολέμονο και σερβίρουμε ζεστή.

Αυτό το ήξερες;

  • Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί...

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 άτομα
Προέλευση: Ευρώπη (Ελλάδα)

Δες επίσης...

Mαγειρίτσα ψεύτικη

Κατηγορία: Σούπες, Σούπες με κρέας
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη σούπα 1 κιλό συκωτάκια κότας 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα...

Τζιγεροσαμάδες Σερρών

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα...

Τζιγεροσαρμάδες

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα...

Ντολμαδάκια με κιμά

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ντολμαδάκια 60 αμπελόφυλλα φρέσκα 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα ή...

Τζιγεροσαρμάδες παραδοσιακοί

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα...

Μπουμπάρι

Κατηγορία: Κρέας, Αρνί και Κατσίκι, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 έντερα παχιά (από γίδα) 1 συκωταριά αρνίσια (χωρίς το συκώτι) 300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι...