Σούπα γιουβαρλάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα γιουβαρλάκια

  • 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι χοιρινό)
  • 8 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • αλάτι

για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με 4 κ.σ. ρύζι γλασέ, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και το ασπράδι από το 1 αυγό.
  2. Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2-3lt νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και το ελαιόλαδο. Όταν τα γιουβαρλάκια αρχίσουν να επιπλέουν πάνω στο νερό και δεν είναι στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε 4 κ.σ. ρύζι.
  4. Αυγοκόβουμε με το 1 αυγό και τα 3 λεμόνια.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο πηχτή μπορούμε στο αυγολέμονο να διαλύσουμε και μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ.

Σχόλια

Από τον jjj την ημ/νία 03/08/2018 - 06:16
Εξαιρετική και πολύ εύκολη συνταγή. Ενδεχομένως να θέλει λίγο λιγότερο νερό, ιδιαίτερα αν προσαρμόσουμε τα μεγέθη για μεγαλύτερη ποσότητα.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7411 Εμφανίσεις σήμερα: 1