Γλυκό κεράσι

Γλυκό κεράσι

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά κεράσια (πετροκέρασα ή σκληρά κεράσια)
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 5 λεμόνια (ο χυμός τους)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα κεράσια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπόλ, περιχύνουμε με το χυμό από 4 λεμόνια και τα αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Πάνω από λεκανάκι ή μπολ ξεκινάμε την αφαίρεση των κουκουτσιών. Χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο ή ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Σε κάθε περίπτωση φοράμε γάντια και βγάζουμε το κουκούτσι με προσοχή για να μείνουν τα κεράσια μας ολόκληρα και σφιχτά.
  3. Αφού καθαρίσουμε τα κεράσια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη εναλλάξ για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ζουμί που έχει τρέξει στο λεκανάκι όση ώρα καθαρίζαμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) για να μην τραυματίσουμε τα κεράσια.
  4. Αφήνουμε τα κεράσια με την ζάχαρη για 12 ώρες (ένα βράδυ) σε δροσερό μέρος. Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει βράση το γλυκό μας χαμηλώνουμε στο πολύ χαμηλό και αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα κεράσια από το σιρόπι και προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από 1 λεμόνι. Το σιγοβράζουμε μέχρι να Κάνω έναν [qtip:ζωμόδέσει, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κεράσια με προσοχή να μην μας πιτσιλίσει το σιρόπι, κουνάμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αυτό το ήξερες;

  • Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...
  • Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 2-3 βάζα

Δες επίσης...

Κομπόστα ροδάκινο κεράσι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Φρούτων, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 3 κιλά ροδάκινα λευκόσαρκα 1 κιλό κεράσια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι) 3 κρασοπότηρα ζάχαρη 6 φύλλα...

Γλυκό σταφύλι με τζίντζερ

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα 5 εκ. τζίντζερ φρέσκο 750γρ. ζάχαρη 1 ½ φλιτζ. νερό 1 λεμόνι (ο χυμός...

Γλυκό σταφύλι με καρύδι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα 2 φλιτζ. καρύδια σπασμένα χοντρά 750γρ. ζάχαρη 1 ½ φλιτζ. νερό 1 λεμόνι...

Κομπόστα ροδάκινο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Φρούτων, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 8 κιλά ροδάκινα λευκόσαρκα σκληρά 6 κρασοπότηρα ζάχαρη 12 φύλλα αρμπαρόριζας 3 λεμόνια (ο χυμός τους)

Γλυκό περγαμόντο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 12 περγαμόντα 1½ κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Σύκο γλυκό

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό σύκα 1 κιλό ζάχαρη 750ml. νερό 100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα γαρίφαλο (όσα και τα σύκα...