Ρετσέλι σύκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά σύκα
  • 1 κιλο ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1½ ποτήρι νερό

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χρησιμοποιούμε σύκα γερά και ώριμα. Αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε ή τα χαράζουμε στη μέση (για να ελέγξουμε μήπως είναι κάποιο σάπιο).
  2. Βάζουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε χαμηλή φωτιά, ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό που έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 1 ωρα, μέχρι να μαλακώσουν ενώ ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις φέτες και το χυμό του λεμονιού.
  4. Αφήνουμε το ρετσέλι να σιγοβράσει για περιπού 30 λεπτά ακόμη, μεχρι να δέσει.
  5. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα γυρίζουμε και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22974 Εμφανίσεις σήμερα: 8