Γλυκό κυδώνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό κυδώνια (αφού καθαριστούν από κουκούτσια & φλούδα)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 200γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα κυδώνια σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το γλυκό για περίπου 40 λεπτά.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση το γλυκό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ζεστό το γλυκό, τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
  5. Έπειτα, διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου, στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε αυτό το γλυκό είναι τον Δεκέμβρη που είναι η εποχή των κυδωνιών.

Σχόλια

Από τον Κωνσταντίνα την ημ/νία 10/29/2016 - 16:56
Από τα λίγα γλυκά του κουταλιού που μ'αρέσουν!! Ωραία συνταγή!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11254 Εμφανίσεις σήμερα: 24