Γλυκό κυδώνι

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό κυδώνια (αφού καθαριστούν από κουκούτσια & φλούδα)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 200γρ. αμυγδαλόψυχα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 φύλλα αμπαρόριζας
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα κυδώνια σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό για περίπου 40 λεπτά.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα αμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση το γλυκό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ζεστό το γλυκό, τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
  5. Έπειτα, διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου, στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

  • Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:

    1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ...

  • Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 1-2 βάζα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε αυτό το γλυκό είναι τον Δεκέμβρη που είναι η εποχή των κυδωνιών.