Κομπόστα ροδάκινο κεράσι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά ροδάκινα λευκόσαρκα
  • 1 κιλό κεράσια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
  • 3 κρασοπότηρα ζάχαρη
  • 6 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βάζα του 1 κιλού

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα καπάκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε καινούργια και τα βάζα αν είναι κι άλλες φορές χρησιμοποιημένα να μην έχουν κανένα σπάσιμο στο στόμιο. Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα καπάκια.
  2. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από το χνούδι και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Όση ώρα καθαρίζουμε για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Καθαρίζουμε τα κεράσια απο κουκούτσια.
  3. Μοιράζουμε τα φρούτα στα βάζα και προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κρασοπότηρο ζάχαρη. Βάζουμε τόσα φρούτα σε κάθε βάζο ώστε να μένει κενό 1 δάχτυλο. Ανάμεσα στα φρούτα βάζουμε 2 φύλλα αρμπαρόριζας σε κάθε βάζο.
  4. Γεμίζουμε με νερό τα βάζα και τα σφραγίζουμε. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα στον πάτο ένα βετέξ κουζίνας και από πάνω τα βάζα (με το καπάκι προς τα κάτω). Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα βάζα αλλά και να αφήνει από πάνω τους κενό χώρο στην κατσαρόλα για να βράζει το νερό. Αν τα βάζα έχουν μεγάλο κενό ανάμεσά τους, βάζουμε πετσέτα για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.
  5. Από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, βράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά βγάζουμε σε πετσέτα τα βάζα. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...
Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7239 Εμφανίσεις σήμερα: 0