Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
  Γαύρος με ντοματούλα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό γαύρος
 - 2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
 - ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γ. ρίγανη
 - 1 φύλλο δάφνης
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο.
 - Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο.
 - Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το γαύρο.
 - Ανακατεύουμε και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα και το φύλλο δάφνης.
 - Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
 - Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.
 
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 3362 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        



Νέο σχόλιο