Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Γαύρος μικρασιάτικος
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαύρος
- 1½ φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 5-6 μεγάλα φύλλα συκής
- 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Πολίτικες συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψαράκια μας.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για μισή με μία ώρα το γαύρο με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
- Πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα φύλλα συκής.
- Αλευρώνουμε το γαύρο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς..
- Πάνω από τα ψάρια μας στο τηγάνι βάζουμε τα φύλλα συκής.
- Όταν θέλουμε να γυρίσουμε τα ψάρια βγάζουμε τα φύλλα, γυρνάμε τα ψάρια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και ξαναβάζουμε τα φύλλα από πάνω.
- Σερβίρουμε τα γαυράκια μας πάνω στα φύλλα συκής.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5122
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο