Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
  Εύκολη κρεμμυδόπιτα
Υλικά συνταγής
- 800γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 1 πράσο ψιλοκομμένο
 - 5 αυγά
 - 2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
 - 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - ¼ κ.γ. κανέλα
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα ψιλοκόβουμε. Το πράσο μπορούμε να το διαλύσουμε σε μπλέντερ. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι και τρίβουμε τα κρεμμύδια μεταξύ τους. Ανακατεύουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
 - Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε.
 - Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο νερό. Το νερό το βάζουμε σιγά-σιγά και βάζουμε τόσο όσο να γίνει κουρκούτι σφιχτό.
 - Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε το μισό κουρκούτι. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο κουρκούτι και τέλος το λάδι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πίτα μας, για περίπου 45 λεπτά. Αφού ψηθεί η πίτα μας κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Είναι σχετικά μαλακή σε υφή για αυτό σερβίρουμε με μαχαιροπίρουνο.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 10390 
Εμφανίσεις σήμερα: 1  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο