Κασιόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο
  • 2 αυγά
  • 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφίρ και λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει ο χυλός λίγο πιο αραιός.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυλό και από πάνω πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180οC, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 23969 Εμφανίσεις σήμερα: 9