Κασιόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (21 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο
  • 2 αυγά
  • 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφίρ και λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει ο χυλός λίγο πιο αραιός.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυλό και από πάνω πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180οC, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 56420 Εμφανίσεις σήμερα: 2