Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ

Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης)
  • 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό
  • 2 αυγά
  • 200γρ. σεβρ
  • τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν καστανό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
  4. Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
  7. Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
  9. Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το σεβρ και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  11. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτό το ήξερες;

  • Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   
  • Το σεβρ φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, το σέβρ μπορεί να έχει διαφορετική γεύση και υφή. Κάποιες ποικιλίες έχουν απαλή υφή, ήπια, βουτυρένια γεύση και άσπρο...

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookmik
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 6-8 άτομα

Δες επίσης...

Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμηση) 500γρ. σπανάκι, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια 1 κρεμμύδι ξερό...

Τάρτα με πράσα σπανάκι και φέτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση) 2 πράσα σε ροδέλες 200γρ. σπάνακι φρέσκο 3 κρεμμυδάκια...

Κις με καλοκαιρινά λαχανικά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ. βούτυρο 1 αυγό 1 κ.γ. κοφτή αλάτι 3 κ.σ...

Λαχανόπιτα Πελοποννήσου

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το φύλλο 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι 1½ κ.γ. αλάτι 1½...

Τάρτα με σολομό και σπανάκι

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι 1 αυγό 125γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι λίγο βούτυρο για το...

Εύκολη τάρτα με πράσο

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας 5 πράσα ψιλοκομμένα 4 μανιτάρια σε φέτες 3 αυγά 250γρ. μιξ τυριών 350ml...