Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν  στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
  Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)
Υλικά συνταγής
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια
 - 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
 - 1 λίτρο γάλα
 - ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
 - 2 κ.γ. βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό για το σερβίρισμα
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
  Ευρώπη (Γαλλία)
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος.
 - ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
 - Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
 - Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
 - Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό (⅓ κ.γ./μερίδα περίπου).
 
Γαλλία
  Ευρώπη
  Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή συνοδεύεται πολύ ωραία με κρουτόν.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 8184 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο